En 24-årig man döms nu efter att ha livesänt dödshot via sociala medier under en bilfärd från Stockholm till Mjölby. Foto: Polisens förundersökning

Livesände mordhot under bilfärd mot offret – döms till fängelse

Publicerad

En 24-årig man döms nu efter att ha livesänt dödshot via sociala medier under en bilfärd från Stockholm till Mjölby. Mannen döms för flera brott av Linköpings tingsrätt till fängelse i två år och sex månader.

Det var under hösten 2022 som händelsen ägde rum. Den 24-årige mannen, hemmahörande i Örebro län, anklagade en man från Mjölby för att vara en ”golare”, alltså någon som pratat med polisen. Han påbörjade därför en färd från Stockholm ned mot mannen i Mjölby i en taxi. 24-åringen livesände bilfärden på Facebook och hotade i sändningen att bland annat döda målsäganden och att våldta dennes mamma.

Tvingade chaufför

Bilen stoppades sedan av polis. I bilen hittades bland annat en kolsyrepistol och en kniv.

Mjölby

Nu döms mannen, mot sitt nekande, av Linköpings tingsrätt för flera brott. Han döms bland annat för flera fall av olaga hot och även för förberedelse till grov misshandel. Mannen döms också för grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande efter att ha tvingat taxichauffören köra bilen från norra Stockholm till Mjölby.

Straffet blir fängelse i två år och sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet