Max Fagerstedt SD:s tidigare toppnamn i Boxholm har hoppat av sina politiska uppdrag i kommunen. Foto: Axel Brantemo/SVT

Max Fagerstedt (SD) hoppar av sina kommunala uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas tidigare toppnamn i Boxholm, Max Fagerstedt, hoppade under torsdagen av sina kommunala uppdrag och lämnar sin plats i kommunfullmäktige. Något som Corren var först att berätta.

– Jag gör det av respekt för dem som röstat på partiet. Jag har också fått många personröster, men det var ju på en annan plattform. Det är också av respekt för dem jag jobbat med i regionen, säger han till SVT Nyheter Öst.

Han säger också att det inträffade har drabbat familjemedlemmar.

Boxholm

Kommer du fortsätt att vara engagerad politiskt framöver?

– Det är jag helt övertygad om att jag kommer vara, men mer än så vill jag inte kommentera det nu.

Tom stol

Fagerstedt känner inte till vem som kommer att ersätta honom i KF. Enligt partiets länsordförande, Jan Svensson, kommer hans stol stå tom eftersom det inte finns någon ersättare.

Andranamnet Stefan Hallin bekräftar i ett SMS att han hoppat av partiet och tycker att ”allt det som har hänt är gruvligt”.

Bakgrunden till Max Fagerstedts avhopp är det avslöjande som stiftelsen Expo gjorde där det framkom att hans sambo i helgen greps av norsk polis då hon demonstrerade med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet