Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Fagerstedt (SD). Foto: Axel Brantemo/SVT

SD:s tidigare förstanamn i Boxholm: ”Har inga kommentarer”

Uppdaterad
Publicerad

SD:s tidigare förstanamn i Boxholm, Max Fagerstedt, har inga kommentarer kring de frågor som ställs i och med att hans sambo i helgen greps under en demonstration med Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Något som stiftelsen Expo i samarbete med nättidningen Filter avslöjade. Fagerstedt var också tidigare politisk sekreterare i Region Östergötland.

När SVT Nyheter Öst ringer upp för att ställa frågor om sambons engagemang i NMR skrattar han till.

– Det var något om det ja.

Är du själv nu, eller har varit, medlem i NMR?

– Inga kommentarer.

Inte längre medlem

Jan Svensson är ordföranden för Sverigedemokraterna i Östergötland och han bekräftar att Max Fagerstedt inte längre är medlem i partiet.

– Vad gäller Boxholm har detta precis skett, vi behöver samla gruppen och tillsammans hitta en väg framåt i Boxholm, skriver han i ett sms till SVT Nyheter Öst.

Till Corren har Max Fagerstedt uppgett att han har planer på att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige i Boxholms kommun. SVT Nyheter Öst har återigen sökt Max Fagerstedt för att försöka få det bekräftat – hittills utan resultat.

Imorgon ska den lokala partistyrelsen träffas för ett möte. Liselotte Karmesten (SD) ledamot i kommunfullmäktige kan inte svara på hur framtiden för partiet i Boxholm kommer att se ut men säger att nyheten om Max Fagerstedt kom som en chock.

– Han har ju aldrig uttryckt att han skulle vara någon anhängare till dem.

 Hon fortsätter:

– Detta kom som en chock, jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt när jag såg det här igår kväll.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet
Mer Öst
Mer Nyheter