Mer pengar till Nya Parken

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun och IFK Norrköping har skrivit ett nytt avtal om hyra för Nya Parken som innebär att kommunen skjuter till ytterligare 3,3 miljoner kronor per år i hyra.

2010 tog IFK Norrköping med bolaget AB Norrköpings Idrottspark över driften av Nya Parken från kommunen. Samtidigt skrevs ett avtal där kommunen betalade hyra så att andra klubbar kan använda arenan. IFK Norrköping med ordföranden Peter Hunt i spetsen har dock hela tiden tyckt att kommunen betalat för lite. Nu har klubben fått sin vilja igenom.

Avtalet har omförhandlat efter fem år och kommunen skjuter till 3,3 miljoner kronor extra varje år. Totalt nästan 20,3 miljoner kronor.

– Jag är nöjd och tillfreds med avtalet, och jag tror det ökar förutsättnigarna för oss som förening, säger Peter Hunt till SVT Nyheter Öst.

IFK slipper betala av så mycket på skulden

Även det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Stjernkvist är nöjd med uppgörelsen.

– Jag är nöjd och man har hittat en modell som gör att det blir mer förutsägbart och tryggare både för kommunen men även för IFK Norrköping.

I det nya avtalet stryks kravet på att kommuen skulle behöva betala sju miljoner extra i hyra om IFK Norrköping skulle åka ur allsvenskan.  Det nya avtalet innebär också att det blir enklare amorteringskrav. IFK Norrköping har lån på 300 miljoner kronor till kommunen. Nu behöver AB Norrköpings Idrottspark bara amortera tre miljoner kronor dom närmaste fyra åren. I det tidigare avtalet var amorteringen sju miljoner kronor.

Nytt arenanamn på gång

Och det kan vara mer pengar på ingång. En namnförsäljnnig av arenan har länge varit på tapeten och med ett SM-guld i ryggen kan det komma att bli verklighet.

– Det är lättare att sälja arenanamnet om man är svenska mästare än om man är på väg att ramla ur Superettan säger Peter Hunt.

Och på frågan om det finns nått konkret intresse svara Peter Hunt med ett leende

– Det kan man nog säga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer