Foto: TT

Organisationer reagerar starkt på granskningen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit många som har hört av sig om SVT Nyheters reportage som visar att fler och fler personer med funktionsnedsättning skickas till Arbetsförmedlingen. Förutom personliga berättelser så har även organisationer som jobbar med människor med funktionsnedsättningar reagerat.

Riksförbundet Attention skriver på sin hemsida.

”Det här är mycket allvarligt. Försäkringskassans skärpta tillämpning slår hårt mot unga med funktionsnedsättning.”

Granskning: Ett riktigt jobb

”Det här leder till att personer som redan befinner sig i en utsatt situation, riskerar att falla mellan stolarna. De trygghetssystem måste skydda individen.”

”SVT:s granskning visar så många brister i socialförsäkringarna så nu måste våra politiker agera.”

”Utsatta människor far illa”

Autism- och Asbergerförbundet skrev följande på sin facebooksida.

”Starka reaktioner och berättelser när SVT granskar aktivitetsersättningen. SVT:s granskning bekräftar vår bild av situationen säger Autism- och Aspergerförbundets förbundsordförande Ulla Adolfsson.”

”Vi vill att Försäkringskassan och regeringen ser över situationen då redan utsatta människor far illa och hamnar i ytterligare utanförskap.”

Temasida: Läs över 300 berättelser från chatten och se reportagen från granskningen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning: Ett riktigt jobb

Mer i ämnet