Michel Issa – entreprenör med stort hjärta

Uppdaterad
Publicerad

Förutom att ha blivit utsedd till en ”supertalang” inom affärsvärlden så har Michel Issa ett brinnande engagemang för att hjälpa utsatta människor världen över.

Michel Issa är minst sagt en drivande och entusiastisk entreprenör. Efter några års utlandsstudier runt om i världen startade han 21 år gammal sitt första företag.  Efter det tog karriären fart ordentligt.
2012 listades Michel Issa som en av  landets mest driftiga och talangfulla människor av tidningen Veckans Affärer.

Idag är Michel 27 år gammal och ägare till flera företag, såsom en motell- och konferensanläggning, cykelaffär och kursgården Kenoro Camp.

Vad är framgång för dej?

– Jag brukar säga att så länge du gör någonting du älskar och brinner för, och du kan försörja dig, så är du framgångsrik.

Hjälpa utsatta människor

På kursgården Kenoro Camp i Hävla norr om Rejmyre bor nu ett hundratal människor från det krigsdrabbade Syrien. Men det är knappast någon slump att den idag är en flyktinganläggning.
Michel Issa har ett stort hjärta och har länge sysslat med att hjälpa utsatta människor världen över. Som till exempel de barnhem i Libanon och i Indien som drivs genom ett samarbete mellan hans egen och hans mammas hjälporganisationer.

Barnhem i Indien

I delstaten Kerala i Indien bidrar han till ett helt nytt sjukhem för behövande kvinnor och barn.

– Det handlar bara inte om att ge pengar eller materiella saker när det gäller välgörenhet. Det handlar också om att vara närvarande. Vi sitter där och pratar med familjerna, föräldrarna och barnen. Vi skrattar och spelar med dem. Vi vill visa att vi verkligen bryr oss. Du kan skänka miljoner kronor om du vill, men kommer det inte från hjärtat, så är det värdelöst, säger Michel Issa. 

Djupt kristen

Michel nämner sin bror, som han ser som sin vägledare i livet. Och den djupa kristna tro som gör honom stark och hjälper honom på vägen.

Vad betyder din tro för dej som entrepenör?

– Många frågar mig hur jag har lyckats? Hur jag har vågat ta de svåra stegen? Men jag säger att jag bara kör på.  Jag brukar lova mig själv att göra precis allt som går att göra. Och det jag inte kan göra, när jag får känslan av det här kommer aldrig att fungera, överlåter jag det istället till Gud. Och då känns plötsligt ingenting omöjligt igen.

Michel Issa har många järn i elden. Utöver sina företag så har även konsultuppdrag och håller i föreläsningar på skolor om entrepenörskap. Dessutom ska han släppa en bok senare i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer