Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Guna Graufelds, tillförordnad presschef på Migrationsverket, hade också önskat att skriva på avtal med kommunerna innan lagstiftningen trädde i kraft. Foto: Björn Bjarnesjö/Migrationsverket

Migrationsverket hann inte skriva under avtal med kommun

Publicerad

Från Migrationsverket hade man också önskat skriva på avtal med kommunen innan lagstiftningen om kommunansvar gick igenom. Men ändå hann det inte göras.

Finspångs kommun är en av många kommuner som gärna sett att ett avtal med Migrationsverket hade kunnat skrivas på innan boendeansvaret lades över på dem. Detta är något som Migrationsverket inte hann med.

– Självklart hade det ju varit jättebra om vi hade kunnat få till det tidigare, säger Guna Graufelds, tillförordnad presschef på Migrationsverket. 

Kriget i Ukraina

Hon vill dock understryka att det har varit en snabb process där de under kort tid fått ändra om i hur de jobbar med skyddsbehövande.

Hör mer från Guna Graufelds i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet