Fredrik Lundberg har inte gett upp hoppet om utdelning i år, men i så fall fattas beslutet på en extrastämma i höst. Arkivbild. Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Miljardsmäll för Lundbergs

Uppdaterad
Publicerad
Fredrik Lundbergs maktbolag L E Lundbergföretagen åkte på en miljardsmäll i första kvartalet. Förlusten före skatt blev 2,8 miljarder kronor, vilket kan jämföras med vinsten på 4,9 miljarder under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Värdenedgång på fastigheter och börsnoterade aktier har påverkat resultatet, bland annat med koppling till fastighetsbolaget Hufvudstaden, enligt Lundbergs.

Substansvärdet låg per den 27 maj, efter uppskjuten skatt, på 92,1 miljarder kronor eller 371 kronor per aktie. Det kan jämföras med 96,3 miljarder eller 388 kronor per aktie vid senaste årsskifte.

”Lundbergs finansiella ställning är fortsatt stark och styrelsen kommer under hösten att utvärdera situationen och, om det bedöms lämpligt, kalla till extra bolagsstämma för beslut om utdelning”, skriver bolaget i kvartalsrapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet