Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik Bäcklund är miljö-och hälsoskyddsinspektör på Norrköpings kommun. I klippet berättar han om de kontroller som utförts hos lokala barberare. Foto: SVT

Efter smittspridningen hos barberare i Norrköping: Kommunen utför extra kontroller

Uppdaterad
Publicerad

Flera Norrköpingsbor har drabbats av ringorm efter att ha skaffat den populära frisyren fade hos olika barberare. Norrköpings kommun har därför genomfört extra miljö- och hälsokontroller på flera salonger.

– I grund och botten handlar det om att allmänheten ska kunna gå till barberarna utan att riskera att utsättas för några negativa hälsoeffekter, säger Erik Bäcklund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Skyldiga att anmäla

Även om barberarna är skyldiga att anmäla till kommunen ifall de använder rakblad eller rakkniv i sin verksamhet hade långt ifrån alla gjort det. Det upptäckte Norrköpings kommun tidigare i år och skickade därför ut information till alla salonger i Norrköping.

P4 Östergötland var först att rapportera om smittspridningen av ringorm.

Hör Erik Bäcklund berätta om hur inspektionerna går till i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.