Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rawaid Aljogana har fått neka kunder som kommit in med ringorm i hårbotten. Hör honom berätta mer i videon. Foto: Linnea Burén/SVT

Barberaren om svampsmittan i Norrköping: ”Drabbar även oss med gott rykte”

Uppdaterad
Publicerad

Dålig hygien hos barberare har orsakat ett ovanligt utbrott av svampinfektionen ringorm som just nu sprids bland unga män i Norrköping. Barberaren Rawaid Aljogana är noga med hur han rengör verktygen men också med vem som får klippa sig.

Sedan årsskiftet har ovanligt många män blivit smittade med ringorm i Norrköping. De smittade männen har alla varit hos barberare och rakat trendfrisyren ”fade”. Sjukvården misstänker att svampsmittan sprider sig via dåligt rengjorda rakapparater och rakknivar.

Nekat kunder

Rawaid Aljogana har haft sin barberarsalong i centrala Norrköping i fyra år. Han har själv upptäckt ringorm på några av sina kunder och nekat dem klippning innan svampen är borta.

Hör mer inifrån Rawaids salong och svampsmittan i Norrköping i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.