Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden Linköpings kommun. Foto: Linköpings kommun

Miljoner till kulturen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

De styrande i Allians för Linköping presenterade idag, onsdag, ett tillfälligt stödpaket på fem miljoner kronor till kulturaktörer. Skälet är att kulturen i kommunen fått ta en hård smäll under coronapandemin.

Kulturstödet är indelat i två kategorier: En på tre miljoner som riktar sig till producerande och arrangerande kulturaktörer samt kulturella mötesplatser. Dessutom ett arbetsstipendie riktat till enskilda kulturaktörer, skriver Alliansen i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört imponerad av det driv och uppfinningsrikedom som kulturlivet har visat prov på när det gäller att ställa om i det speciella läget vi befinner oss i. Samtidigt är jag medveten om att många kulturaktörer har det mycket tufft och hoppas att detta tillfälliga stöd kan hjälpa till i en svår situation, säger Gustaf Appelberg, (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i pressmeddelandet.

Hela beloppet på fem miljoner kronor ska vara sökbart, enligt Alliansen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet