Börje Carlssons föräldrar åkte iväg på en PRO-resa tillsammans med 50 andra Norrköpingsbor. Ingen av dem kom tillbaka. Foto: SVT

”Min minneslund är här inne”

Uppdaterad
Publicerad

Börje Carlsson fick beskedet via radion och åkte ner till stadshuset. Där väntade han tillsammans med hundratals andra oroliga Norrköpingsbor på besked. – Det var ovisshet. Vi visste ingenting.

Idag hölls en minneshögtid för att hedra minnet av dem som miste livet när Estonia förliste på Östersjön för 25 år sedan. 61 personer från Norrköping med omnejd omkom.

Idag hölls en minneshögtid i Carl Johans Park i Norrköping till minnet av dem som omkom i Estoniakatastrofen. På monumentet finns 61 namn på de personer som omkom från Norrköping med omnejd. Foto: SVT
Estoniakatastrofen

Börje Carlssons båda föräldrar Holger och Majvood var med på en PRO-resa tillsammans med 52 andra pensionärer från Norrköping. Ingen av dem kom tillbaka.

I klippet här ovanför berättar han om dagen då det hände – och om det speciella med att inte ha någon grav att gå till. SVT var också med på minneshögtiden som hölls idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Estoniakatastrofen

Mer i ämnet