Körledaren Ulla Söderström i När.

Körledaren Ulla minns Josefin som barn

Uppdaterad
Publicerad

En av alla de som idag minns Josefin Nilsson är Ulla Söderström som var både Josefins och systern Maries dans- och körledare.

Kyrkan i När socken på sydöstra Gotland, där Josefin växte upp, stod öppen för de som idag ville lämna en sista hälsning. Bredvid matbutiken bor Ulla Söderström som var dans- och körledare åt Josefin och hennes äldre syster Marie när de var barn.

– Josefin var ju en sån som verkligen kunde hålla igång gänget, berättar Ulla Söderström för SVT Nyheter Öst.

Systrar slog igenom

Musiken blev tidigt en stor del av Marie och Josefins liv och de bildade tillsammans med Annelie Roswall och Birgitta Jakobsson gruppen Ainbusk, som blev känd i hela landet.

– De var verkligen personligheter både Marie och Josefin och även de andra, men Marie kunde verkligen hålla i det och Josefin var ju den som drog publiken, fortsätter Ulla Söderström.

Sista hälsningar

Ett fotografi och en bok fanns uppställt i När kyrka för de som ville skriva en sista hälsning idag. Liksom så många andra sörjer Ulla Söderström Josefin Nilssons hastiga bortgång.

– Det känns inte bra och det känns alldeles overkligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet