Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens nationella bombskydd har kommit på plats i Motala. Foto: Jeppe Gustafsson

Misstänkt farligt föremål upptäckt i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 13.00 på onsdagen fick polisen ett larm om ett misstänkt farligt föremål i ett bostadsområde i Motala.  På kvällen bekräftade polisen att föremålet bedöms vara skarpt.

Polisen gjorde tidigt en stor avspärrning kring det misstänkta föremålet för att säkra området. Föremålet låg utomhus, boende i området uppmanades att hålla sig inomhus och under en stor del av dagen stängdes trafiken på Lustigkullevägen av helt.

Bombgruppen tog med sig föremålet

Vid 16.30-tiden var bombtekniker från det nationella bombskyddet framme på platsen. Ett par timmar senare, vid 18-tiden, oskadliggjorde bombteknikerna föremålet och polisen meddelade senare att föremålet misstänks vara skarpt.

Polisen vill i nuläget inte gå in på vad det är för föremål.

– Men vi har en bra bild av vad det här är, och har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger presstalespersonen Angelica  Israelsson Silfver till TT.

Ingen person är gripen i samband med händelsen.

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Motala under onsdagen. Foto: Jeppe Gustafsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.