Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Misstänkt farligt föremål i Tannefors i Linköping Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Misstänkt föremål i Tannefors var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av ett område kring Nya Tanneforsvägen i Linköping under fredagen. Ett föremål som bedömdes som farligt hittades på platsen och flera bostäder utrymdes. Nationella bombskyddet kunde dock senare på eftermiddagen konstatera att föremålet var ofarligt.

Det misstänkta farliga föremålet hittades under morgonen och polisen fick larmet klockan 07.39. Föremålet ska ha hittats utomhus på Nya Tanneforsvägen i Linköping.

Föremålet låg helt öppet och såg enligt polisen ut att vara hemmagjort. De fotograferade föremålet det nationella bombskyddet begav sig till platsen.

– Det rör sig om ett mindre föremål och det ligger i närheten av Nya Tanneforsvägen 44, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Enligt ett vittne på platsen så har polisen sagt till honom att föremålet befinner sig på baksidan av adressen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här ser det ut vid avspärrningarna i Linköping Foto: SVT

Svart sopsäck

Enligt SVT Nyheter Östs reporter på plats, Mimmi Moberg, ligger en svart sopsäck utanför en port i närheten av adressen. Fem polisbilar och en polismotorcykel är på plats.

Hon berättar också att ett hem för ensamkommande flyktingar ligger på adressen.

Polisen skriver på sin hemsida att avspärrningen är en ren säkerhetsåtgärd och att det inte ska vara någon fara för allmänheten.

– Vi kan inte undvika att göra de här åtgärderna när vi misstänker att det är ett farligt föremål, säger Åsa Willsund.

Lägenheter utryms

Strax före klockan 10 uppgav polisen att området kommer vara avspärrat i minst fyra timmar. Flera fastigheter på Nya Tanneforsvägen och Åkersbergsgatan har utrymts. Polisen uppmanar allmänheten att undvika att köra Nya Tanneforsvägen och intilliggande gator i onödan. Ingen förundersökning är inledd i nuläget.

– Jag har ingen siffra på hur många personer som evakuerats, men vi informerar alla som finns här om de behöver lämna bostaden eller inte, säger Åsa Willsund.

Foto: SVT

I juni upptäcktes ett misstänkt farligt föremål i samma område.

Vid 12-tiden skriver polisen på sin sajt att evakueringen fortsätter och att bombskyddet kommer påbörja arbetet på plats så fort evakueringen är färdig. 

Ofarligt föremål

Efter en insats av det nationella bombskyddet, där man skickade in en robot, kunde man vid två-tiden på eftermiddagen konstatera att föremålet var ofarligt. Efter att avspärrningarna hävdes kunde de boende återvända till sina hem.

En anmälan om olaga hot mot grupp är upprättad enligt polsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet