Kvinnan hittades skadad utomhus i södra Skäggetorp. Foto: Fredrik Ahl/SVT

Misstänkt gärningsman vid mordförsök i Linköping hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den man som polisen misstänkte för mordförsöket på en kvinna i stadsdelen Skäggetorp i Linköping i tisdags har hittats död i sin bostad, meddelar Åklagarmyndigheten. Förundersökningen fortsätter dock för att se om det var rätt person som polisen var på spåren.

Kvinnan blev allvarligt skadad men hennes tillstånd beskrivs som stabilt.

Enligt pressmeddelandet från Åklagarmyndigheten utsattes kvinnan för ”omfattande knivvåld” i sin egen trappuppgång. Våldet fortsatte sedan på en innergård och avbröts av två yngre män. De gav bland annat kvinnan första hjälpen.

”Deras modiga agerande gjorde att ett litet barn fortfarande har sin mor i livet”, säger senior åklagare Helene Gestrin som är förundersökningsledare, i ett uttalande.

Vid dådet var även kvinnans femåriga barn närvarande. Hon sprang från platsen och fick hjälp av en man att ta sig till anhöriga. Den mannen är polisen intresserade av att tala med.

Den misstänkte gärningsmannen var 38 år och det finns inga misstankar om något brott i samband med hans död.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan hittades skadad utomhus i södra Skäggetorp. Foto: Fredrik Ahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.