Misstänkt skjutning i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en skjutning i centrala Norrköping som ska ha inträffat strax före fyra-tiden natten till lördag. En man i 25-årsåldern kom in till akuten med skottskador i benet och polisen har utfört undersökningar på en innergård på Styrmansgatan.

Det är den fjärde skjutningen i Norrköping på kort tid som utreds av polisen.

Klockan 4.01 natten till lördag fick polisen ett samtal: En person med misstänkta skottskador fanns på akuten på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord klockan 04.12.

Det är en man i 25-årsåldern som har skottskadats i benet. Den personen har inte varit intresserad av att medverka i utredningen, enligt Thomas Agnevik, presstalesperson vid Polisen i Östergötland. Han är inte dömd för några grova brott.

Norrköping

Efterlyser iakttagelser

Polisen tror att skjutningen inträffade på en innergård på Styrmansgatan i centrala Norrköping.

– Den kriminaltekniska undersökningen har hittills stärkt de misstankarna, säger Thomas Agnevik.

Ingen person är ännu gripen för brottet, meddelade Thomas Agnevik vid 9.20 på söndagsförmiddagen.

Polisen vill gärna få in tips och iakttagelser. Tipsa polisen på 11414 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Det här är den fjärde skjutningen i Norrköping sedan den 17 februari som utreds av polisen. Tre av skjutningarna har inträffat utomhus i centrala Norrköping (se mer i faktarutan).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Fyra skjutningar på kort tid i Norrköping

S:t Persgatan 17 februari:

En man i 25-årsåldern sköts på S:t Persgatan i centrala Norrköping strax före 21 på torsdagskvällen. Skottlossningen skedde i närheten av en verksamhet som har koppling till Norrköpingsnätverket. En 30-årig man häktades senare för försök till mord och grovt vapenbrott och misstänks vara den som sköt. 30-åringen figurerade i utredningen av gängmorden 2019/2020 i Norrköping där tre män som tillhörde No Surrender MC sköts till döds. Han har tidigare dömts till fängelse för grovt vapenbrott.

Bilskroten 20 mars:

Den 20 mars skedde en skjutning vid bilskroten i Karstorp, utanför Norrköping. Polisen hittade spår på platsen som bekräftade att någon skjutit, men ingen skadad person. Orsaken är inte känd och händelsen rapporterades inte i medierna.

Nygatan 28 mars:

Rutan på entrédörren till ett flerfamiljshus på Nygatan i centrala Norrköping skadades av skottlossning vid 23-tiden på måndagskvällen. I trappuppgången bor personer som sedan tidigare är kända av polisen.

Styrmansgatan 2 april:

En man i 25-årsåldern kom in till akuten med skottskador i benet vid fyra-tiden på lördagsmorgonen. Polisen utreder en misstänkt skjutning på Styrmansgatan i centrala Norrköping. Den skjutna mannen är inte dömd för några grova brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet