Misstänkt skottlossning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Vid 05-tiden ringde en person in efter att ha hört en smäll på Trädgårdsgatan i centrala Norrköpig. På plats hittade polisen skador i porten och enligt polisen kan det vara så att någon skjutit genom entrédörren.

– Det lutar åt att det är så. Samtidigt vill jag inte föregå mina kollegors kriminaltekniska undersökningar, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Polisen har spärrat av vid platsen och kommer genomföra en kriminalteknisk undersökning. Polisen har även knackat dörr i området för att få fatt i eventuella vittnen. Polisen rubricerar händelsen som grovt vapenbrott, skadegörelse och grovt olaga hot.

– Vi har inte grund nu att påstå att själva skjutningen riktats mot någon person. Det finns inga tecken på att någon är skadad eller så. Men det kan finnas misstanke om att det här är en signal mot någon. Sedan får utredningen visa om det är så eller inte, säger Thomas Agnevik.

”Ganska allvarlig händelse”

Polisen jobbar vidare med att få tag på vittnen och göra kriminalteknisk undersökning på platsen.

– Det är en ganska allvarlig händelse om det är så att någon skjutit in, säger Thomas Agnevik.

Strax efter halv 10 på förmiddagen meddelar polisen att avspärrningarna på platsen är hävd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet