Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ulf Wigh/ Wighsnews

Bostad beskjuten i Norrköping – stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Norrköping besköts under fredagskvällen och en stor polisinsats pågick i området. Flera skotthål har hittats i ett fönster – men polisen har inte fått in några uppgifter om personskador.

Polisen ryckte vid 21-tiden på fredagen ut med ett flertal patruller till en lägenhetsbostad i stadsdelen Enebymo, efter att människor hört smällar i området.

På plats hittade man flera skotthål i ett fönster på ett bostadshus. Polisen har även hittat flera skotthål i en vägg, samt i en dörrkarm på den aktuella adressen. Polisen har inte fått in några uppgifter om att någon ska ha fått några fysiska skador.

Söker vittnen

Området för händelsen spärrades av och utrymdes. Polisen arbetar med dörrknackning i området och söker efter vittnesuppgifter om händelsen.

Polisens presstalesperson Olle Älveroth säger till SVT att han inte vet om händelsen har kopplats till de pågående gängkonflikterna.

– Det kan absolut vara intressant att kika vidare på men i nuläget är det inget jag vet.

Ingen person gripen

En förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. Vid 11-tiden på lördagen var ingen person gripen.

– Det har varit ett intensivt arbete hela natten, och kommer att fortsätta under dagen, säger vakthavande befäl Mikael Ehne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.