Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Mordrättegången går mot sitt slut

Publicerad

I juni 2017 hittades ett par mördade i sin bostad i Mantorp utanför Linköping. Några månader senare greps en 24-årig man som misstänkt för morden.
Följ vår direktrapportering från rättegångssalen här nedanför.

SVT rapporterade · Dubbelmordet i Mantorp

09.42
Fastnålat inlägg:
• Idag hörs den misstänkte 24-åringen som håller fast vid sin version och förnekar att han dödat paret.
• Han erkänner att han var på plats, och att han stulit pengar och tejpat fast paret. Men säger: "Jag är hundra procent säker på att när jag lämnade huset var de vid liv."
• 24-åringer påstår att han mötte upp två andra män vid brottsplatsen.
• Under torsdagens rättegång upprepade han flera gånger "jag dödade dem inte". 
 
Mer ur dagens förhör med den misstänkte:
"Det var jag som tog ut pengarna, det står jag för. Jag stal de pengarna. Men även i dag sitter jag här och säger att jag dödade dem inte", säger den misstänkte 24-åringen och fortsätter: 
"Sedan får jag lägga handen på hjärtat och säga det att mina val fick konsekvenser. 
 
Tisdagen den 27 februari inleddes rättegången mot den 24-åriga man som misstänks för dubbelmordet på ett äldre par i Mantorp utanför Linköping. Morden skedde i juni förra året. Följ våra rapporter inifrån rättssalen i Linköpings tingsrätt.
08.14
Om knappa timmen inleds dubbelmordsrättegången. Igår sa den misstänkte 24-åringens advokat Henrik Lindblom till SVT Öst att hans klient kommer att berätta mer under rättegången än han gjort i de förhör som gjorts under förundersökningen. I dessa förhör har 24-åringen allt som oftast svarat "inga kommentarer" på de mest vitala frågorna. 24-åringen förnekar fortfarande att det är han som utfört mordet, men erkänner att han varit på platsen och deltagit i den tejpning som gjorts på offren, men att han lämnat makarnas hus innan morden."Det vi menar är att tillvägagångssättet i sig antyder fler gärningsmän och det kommer jag utveckla närmare under huvudförhandlingen", säger försvarsadvokaten Henrik Lindblom till SVT Öst. Läs mer här: 

Misstänkte dubbelmördaren tänker berätta mer i rätten

SVT NyheterNu inleds rättegången mot den 24-årige småbarnspappan som misstänks för det brutala dubbelmordet i Mantorp. Enligt hans advokat kommer mannen att berätta mer än vad han tidigare har gjort.
08.38
På plats i Linköpings tingsrätt, jag och kollegorna Mimmi Moberg och Mikko Lindskog. Under dagen gör vi vårt bästa att leverera info från dubbelmordsrättegångens första dag.
På plats i Linköpings tingsrätt, jag och kollegorna Mimmi Moberg och Mikko Lindskog. Under dagen gör vi vårt bästa att leverera info från dubbelmordsrättegångens första dag.
08.39
08.52
Vi väntar på att släppas in i rättegångssalen. 42 åhörarplatser finns i salen. Kommer bli fullt.
08.54
Gunilla Broman, förundersökningsledaren, är en av dem som väntar på att bli insläppt.
Gunilla Broman, förundersökningsledaren, är en av dem som väntar på att bli insläppt.
08.59
Försvarsadvokat Henrik Lindblom vandrade förbi oss för en stund sen. Förståligt nog såg han sammanbiten ut.
08.59
Om bara någon minut öppnas rättegångssalen.
09.00
Nu meddelas det att vi kommer bli insläppta 09:10. Tio minuters väntan till.
09.12
Varför uppdaterar ni inte?
Nu ska det rulla på som vanligt Pega.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet