Foto: Niklas Luks

Mordåtalad mamma lider av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den 32-åriga mamma som förra veckan åtalades misstänkt för att ha dödat sin treåriga dotter lider av en allvarlig psykisk störning.

Det framgår av det rättspsykiatriska utlåtandet som nu är klart.

Kvinnan riskerar till följd av sin psykiatriska störning att återfalla i allvarlig brottslighet och är enligt utlåtandet i behov av psykiatrisk tvångsvård. Hon kan därmed inte dömas till fängelse.

Flicka mördad utanför Motala

Det var i mitten av juni som anhöriga hittade den lilla flickan död i den 32-åriga kvinnans bostad norr om Motala. Kvinnan greps kort därefter och var då själv skadad.

Enligt åtalet dödades treåringen genom att mamman gav henne en dödlig dos smärtstillande medel. Hon gjorde det efter att först ha gett barnet lugnande medel.  Som del i motivet till brottet ligger en vårdnadstvist mellan barnets föräldrar.

32-åringen erkänner själv att hon är ansvarig för handlingen som ledde till treåringens död. Rättegången mot henne hålls i Linköpings tingsrätt på torsdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka mördad utanför Motala

Mer i ämnet