Klockan 13:10 på onsdagen larmades polisen om misstänkt skottlossning i stadsdelen Skäggetorp i Linköping Foto: Tina Enström/SVT

Mordet i Skäggetorp: Polisen söker två misstänkta cyklister

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker nu efter två personer som cyklade från brottsplatsen.

– Det finns sannolikt flera personer som känner till hur mordet gick till och vilka personer som utförde brottet. Det är viktigt att dessa personer hör av sig till polisen och berättar vad de vet, säger förundersökningsledare John Skoog.

Det var i onsdags vid lunchtid som en man i 30-årsåldern sköts till döds på en restaurang i Skäggetorp i Linköping. Polisen har ännu inte gripit någon eller några misstänkta gärningsmän efter skottlossningen.

Två personer på cykel

Mordet i Skäggetorp

Under tisdagen meddelade polisen att de misstänker att flera gärningspersoner är inblandade. De är särskilt intresserade av iakttagelser av två personer som cyklade från brottsplatsen mot Stiglötsgatan efter mordet vid 13:10-tiden den 25 augusti.

För att inte påverka vittnen kommer polisen i nuläget inte att gå ut med något signalement på dessa personer.

– Det pågår ett arbete med att samla in uppgifter i förhör samt forensiska och elektroniska spår samtidigt som polisen påbörjat bearbetning och analys av dessa spår, säger John Skoog i ett pressmeddelande.

Flera utredningsåtgärder

Polisen har sedan skjutningen hållit cirka 250 förhör och har resursförstärkning från hela Region öst.

– Vi arbetar med en särskild utredningsorganisation för att utreda mordet. Utredningsgruppen är sammansatt av personal från flera polisområden i Polisregion öst. Utredningsgruppen arbetar enligt polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott, säger John Skoog.

Denna särskilda utredningsorganisation används också för att utreda två andra mord som inträffade i Linköping den 19 maj respektive 5 augusti i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Skäggetorp

Mer i ämnet