Foto: TT

Försökte köra på kronofogde – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig Motalabo greps vid lunchtid idag efter att ha försökt köra på en anställd hos Kronofogden. Mannen misstänktes först för försök till mord, rubriceringen har nu ändrats.

Det var ungefär klockan elva som två anställda vid Kronofogden skulle utföra ett tjänsteärende i området Nedre Holm i Motala. Mannen som berördes av beslutet ilsknade till och tog sin bil och försökte enligt kronofogdarna köra på en av dem.

– Mannen greps 12.38 och är i nuläget misstänkt för försök till mord, men brottsrubriceringen kan komma att ändras, sa Åsa Willsund, presstalesperson hos Polisen, under eftermiddagen.

Kronofogden ska ha snuddats av bilen, men skadades inte allvarligt. Flera polispatruller sökte efter mannen och bilen, klockan 12.32 fick polisen tag på honom på Holmvägen.

Polisen höll förhör med mannen och tog bilen i beslag. Efter att ha pratat med samtliga inblandade ändrades brottsrubriceringen och beslaget av bilen hävdes. Mannen släpptes, men är fortsatt misstänkt, nu för våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.