Den misstänkte förs in till Gotlands tingsrätt av kriminalvårdens personal. Foto: SVT

Mordmisstänkt i Visby fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som är misstänkt för att ha mördat en man i Visby, omhäktades idag vid Gotlands tingsrätt. Denna gång på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i den 23 januari som polisen påträffade en avliden man i en bostad i Visby. Omständigheter på platsen gjorde att en förundersökning om mord inleddes. På morgonen lördag den 25 januari greps den nu misstänkte gärningsmannen.

Känsligt läge

Åklagare Susanne Wihlborg är mycket förtegen om utredningen.

Gotland

– Jag kan egentligen inte säga så mycket. Jag har belagt alla vid förhandlingen och mig själv med yppandeförbud. Detta eftersom det är ett så känsligt läge i utredningen och att vi vill behålla alla uppgifter vi har för oss själva, säger hon och menar att mycket fortfarande är oklart kring händelsen.

– Vi är i början av en mordutredning så det är klart att det är mycket som fortfarande återstår, säger Susanne Wihlborg.

Den misstänkte nekar till brott och begärde vid dagens förhandling att bli släppt på fri fot. Så blev det alltså inte.

Åtal ska vara väckt senast 3 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet