Foto: Björn Persson

Moskébrand var anlagd

Publicerad

Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL bekräftar nu att den brand som drabbade en moskébyggnad i Norrköping var anlagd.

SKL som har analyserat brandprover från moskébyggnaden har hittat brännbar vätska, på singer från grusbädden vid branden.

– Det styrker det vi redan initialt misstänkte, att det rör sig om en anlagd brand. Men det styrker inte ärendet i den form att vi har någon skäligen misstänkt för brottet, säger Mikael Stålberg, utredare vid polisen i Östergötland.

Det var för en månad sedan som polisen och räddningstjänsten larmades till Grundläggaregatan i Hageby i Norrköping med anledning av en brand i moskébyggnaden, som är under uppbyggnad.

I nuläget finns ingen misstänkt berättar utredaren Mikael Atålberg.

– Vi ska jobba vidare i veckan och jag ska titta på ärendet totalt för att se om vittnen kan förhöras på nytt. Annars får vi tyvärr lägga ner ärendet, säger han till Östnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.