Mensur Mustafic, Bosniakiska Islamiska Församlingen, visar hur bygget går just nu Foto: SVT

Moskébygget försenat i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

I mitten på juli förra året togs första spadtaget i bygget av Bosniakiska Islamiska Församlingen Norrköpings moské, och förhoppningen var att bygget skulle vara klart att invigas 2020, men så har det inte blivit efter olika bakslag.

Ett av bakslagen var den anlagda branden i november förra året när någon eller några tände eld på frigoliten i husplattan innan betongen kommit på plats, och efter det var det tänkt att bygget skulle komma igång under våren, men så blev det inte.

Församlingen hoppas att alla papper ska vara klara inom kort så att de i bästa fall kan komma igång att bygga väggar och tak under hösten, vilket skulle betyda att moskén skulle stå färdig våren 2021. Tvingas de vänta med byggstarten till våren 2020 räknar de inte med att moskén invigs förrän på hösten 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet