Foto: SVT

Motala får miljonstöd till arbete mot segregation

Publicerad

Motala kommun får 25 miljoner kronor av Tillväxtverket för arbete mot segregation. Kommunen är en av 32 i landet som får del av de statliga pengarna.

Pengarna ska gå till långsiktigt arbete mot segregation i utsatta områden. Fem så kallade fokusområden har pekats ut som särskilt viktiga: Minskad boendesegregation, ökad sysselsättning, förbättrade resultat i skolan, demokrati och civilsamhälle, minskad brottslighet.

”Identifiera konkreta insatser”

– Det pågår en kartläggning av Motala kommun ur ett segregationsperspektiv. Nästa steg blir att identifiera vilka konkreta insatser som kan vara aktuella. Det kan röra sig om aktiviteter inom olika verksamheter i kommunens organisation, men också om stöd till föreningslivet exempelvis, säger Lena Henricson, utvecklingsstrateg på Motala kommun, i ett pressmeddelande.

Motala

”Viktigt att tänka långsiktigt”

– Vi gör väldigt mycket redan i dag, men det är klart att med det här tillskottet kan vi göra ännu mer. Det är viktigt att vi tänker långsiktigt och sektorsövergripande, och jobbar kunskapsbaserat så att vi vet att insatserna verkligen gör nytta. Inte bara på individnivå, utan i hela samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet