Caroline Rolander: ”Vi skickade alla får till slakt” Foto: Tt/Paul Kleiven//SVT

Möte om vargarna i Långbogenreviret

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen hölls ett möte om vargparet och dess valpar i Långbogenreviret. Det nybildade organisationen ”Nätverk för en trygg landsbygd i norra Östergötland” hade sitt första offentliga möte.

Med på mötet fanns ett hundratal personer. Den övervägande majoriteten kom från trakten och alla var tämligen överens om att vargarna i Långbogenreviret  norr om Roxen och sydväst om Finspång måste begränsas, men någon gemensam ståndpunkt vad som borde göras med vargarna finns ännu inte.

Möte i Hällestads församlingshem om vargarna i trakten Foto: SVT
Varg i Östergötland

Caroline Rolander bor i området och är hund – och djurägare. För henne och hennes familj har vargetableringen fått konsekvenser.

Hör hennes syn på vargarna i videoklippet ovanför.

Vargen ökar otryggheten

En annan person som var med på mötet var Dan Franzén. 

Politiker på plats

Nätverket hade också bjudit in politiker. Från riksdagen fanns Magnus Oscarsson (KD), Magnus Ek (C), Johan Löfstrand (S), John Widegren (M) och från Finspångs kommun fanns flera lokalpolitiker på plats, däribland kommunstyrelsens ordförande Ulrika Jeansson (S). Samtliga politiker var överens om att Länsstyrelsen borde tillåta skyddsjakt på vargen i området.

Hör och se Ulrika Jeansson (S) i videoklippet nedanför.

Hör och se Magnus Ek (C) i videoklippet nedanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Östergötland

Mer i ämnet