Hör i klippet om vilka planer Oscar Härnström har för Tolvmannabacken i Kisa. Foto: Darren Hamlin / Beatrice Johansson

MTB-stjärna tar över Tolvmannabacken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vem som köper Tolvmannabacken i Kisa av Branäsgruppen. Det blir den professionella freeride- och downhillåkaren Oscar Härnström från Åre. 

För få nedfarter, varma vintrar och för lite besökare har varit ett problem för Tolvmannabacken i Kisa, och sedan i somras har skidanläggningen varit till salu.

– Vi har kommit fram till att storleken på backen inte passar för Branäsgruppen. Trots att vi har investerat starkt så har vi gått minus med många miljoner. Nu koncentrar vi oss på de andra större anläggningarna, säger Anders Källström, vd Branäsgruppen.

Nu tar Oscar Härnström över anläggningen i dagarna och så fort ett boende har hittats i Kisatrakten går flyttlasset från Åre.

– Det känns riktigt kul. Det är en dröm som blir verklighet. Som många förstår så blir det nu mest fokus på cykling, säger Oscar Härnström.

Hör mer i klippet om vilka planer Oscar Härnström har för Tolvmannabacken.

  • Ingick i Branäsgruppen tillsammans med anläggningarna i Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center och Storstenshöjden.
  • Antal pister/nedfarter: 10
  • Antal liftar: 6

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kinda

Mer i ämnet