Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mullrande åska över Östra Husby: ”Häftigt och annorlunda”

Mullrande åska över Östra Husby: ”Häftigt och annorlunda”

Uppdaterad
Publicerad

Christina Lindström i Östra Husby, öster om Norrköping, hörde den kraftiga åskan under måndagsmorgonen och hon fångade mullret på film.

– Jag hörde redan tidigare ljud och tänkte att det där är nog åska, säger Christina Lindström. Hon berättar vidare att det sedan blixtrade till ordentligt, dock hann hon inte fånga ljusfenomenet på film.

Blev du rädd?

– Nej, men det var annorlunda och lite häftigt. Man såg också på kajorna. De flög först åt vänster sen bytte de håll och flög tillbaka, säger hon.

Det har fallit ordentligt med snö ute i Östra Husby och enligt Christina, som mätt djupet under måndagsmorgonen handlar det om 17 cm.

Enligt Petter Lind, meteorolog på SMHI, handlar detta om vanliga blixtar men att det sker under vintertid och mitt i ett snöväder. Snön gör att det kan uppfattas lite annorlunda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet