Rachel Kahindo i Kongo, själv ebolaöverlevare, vårdar ebolasmittade barn i Kongo. Foto: Baz Ratner / TT / Reuters

Musikhjälpens tema: ”Ingen människa ska lämnas utan vård”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare står det klart att årets upplaga av Musikhjälpen kommer att sändas från Norrköping. Idag presenteras temat – som är: Ingen människa ska lämnas utan vård.

Det är den 14 till 20 december som Musikhjälpen sänds från Gamla torget i Norrköping. Pengarna som skänks till årets insamling kommer att gå till internationella projekt som i samverkan med lokalsamhället stärker människors tillgång till likvärdig vård och hälsa utan risk att drivas in i fattidgom.

– Musikhjälpen ska bidra till att förbättra allas rätt till vård. En god hälsa är inte bara en grundläggande mänsklig rättighet, det är också en förutsättning för människor att nå sin fulla potential, bidra till ett samhälles utveckling och att minska fattigdom, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges radio, SVT och Radiohjälpen. Förra årets tema var Sex är inte ett vapen och samlade då in över 50 miljoner kronor.

– Kvalitativ och tillgänglig primärvård är grunden för allmän hälso- och sjukvård för alla, men stora insatser behövs för att uppnå de globala målen samt rädda liv och lindra nöd. Därför arbetar Musikhjälpen 2020 för att ingen människa ska lämnas utan vård, säger Kristina Henschen.

Årets Musikhjälpen kommer att bli lite annorlunda jämfört med tidigare på grund av pandemin. Mer om det i klippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I september var förhoppningen att genomföra Musikhjälpen i Norrköping Foto: Martin Bohm


 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet