Donnersgatan under Almedalsveckan. Arkivbild Foto: Henrik Montgomery / TT

Myndigheter satsar mindre i Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska myndigheter satsar mindre på Almedalsveckan, visar en kartläggning som Gotlands Allehanda gjort. Av 28 tillfrågade myndigheter svarar hälften att de skickar färre medarbetare i år och en fjärdedel har också minskat sin budget för Almedalen.

Fyra av de fem myndigheter som satsade mest 2016 tillhör de som dragit ner mest. Försäkringskassan som hade en budget på 732 000 kronor 2016, slutade egentligen att medverka redan förra året.

”Vi är naturligtvis försiktiga med skattebetalarnas pengar. Just det här året valde vi att medverka i Järvaveckan, och därmed avstå Almedalen”, skriver Försäkringskassans kommunikationsavdelning till tidningen.

Sex av de tillfrågade myndigheterna ökar sin budget jämfört med förra året. Av dem sticker Polisen ut mest, som ökar budgeten från 150 000 till 500 000 kronor, men hos de övriga rör det sig om marginella summor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan

Mer i ämnet