Polisens presstalesperson Björn Öberg berättar mer i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Något kastades in i lokalen – sedan började det brinna

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen såg hur ett gäng personer kastade in något i restaurangen på Albrektsvägen i Norrköping – efter det började det brinna. Nu utreder polisen händelsen som grov mordbrand.

– Det fanns en del vittnen, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Det var runt klockan 02 natten mot fredagen som branden utbröt inne i restaurangen på Albrektsvägen i Norrköping. Enligt polisen finns det vittnesuppgifter där man sett ett gäng personer kasta in något i lokalen och att det därefter började brinna.

– Vi har pratat med en del personer som fanns kvar på platsen när vi kom dit. Det fanns en del vittnen, men vi skulle behöva få tag på fler. Har man sett något får man göra höra av sig till oss, säger Björn Öberg vid polisen.

Norrköping

Grov mordbrand

Ingen person kom till skada i samband med branden, men restaurangen ligger i anslutning till flerfamiljshus.

– Brottsrubriceringen är grov mordbrand. Risken för spridning och att personer skulle komma till skada gör att vi använder den brottsrubriceringen, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet