Bilbrand i Norrköping, Norralundsgatan Foto: Niklas Luks

Nattens händelser – bilbränder och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Stax innan midnatt brann en bil på Norrlundsgatan i Norrköping och ytterligare två bilar blev skadade. En till bilbrand inträffade sen i Motala vid 6:30-tiden på Badvägen. Den bilen visade sig senare vara stulen berättar polisens presstalesperson.

I båda fallen blev bilarna helt övertända och förstörda och polisen i Motala och Norrköping har anmält händelserna som skadegörelse genom brand.

Misshandelsfall och rån

En man i 40-års åldern greps i centrala Linköping misstänkt för misshandel, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. En annan man i 20-årsåldern är misstänks för våld mot tjänsteman då han skulle gripas av en ordningsvakt i centrala Linköping vid midnatt.

Senare på natten larmades polisen med anledning av att en person blivit misshandlad och rånad i centrala delarna av Norrköping. Mannen i 20-årsåldern uppgav att han blivit slagen i ansiktet och rånad på sina saker. Han är förd till sjukhus och polisen har gjort en anmälan om rån och misshandel. Det uppger polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.