Nilla Fischers staty har blivit vandaliserad igen. Denna gång har högra armen ryckts ur sitt läge och flera fingrar på höger hand är avbrutna. Foto: Jonathan Posluk

Nilla Fischers staty vandaliserad igen

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischers staty i Linköping har vandaliserats igen. Det innebär att det är andra gången som statyn har blivit vandaliserad.

I juni vandaliserades Fischers staty i centrala Linköping och kastades ner i Stångån. Corren var först med att rapportera om att den nu har vandaliserats igen. Det är den högra armen som ryckts ur sitt läge och flera fingrar på höger hand är avbrutna.

Både tränaren Olof Unogård och ordförande Paul Lindvall ser allvarligt på situationen.

– Undrar om det är ett budskap eller en grej som gjorts på fyllan, oavsett så är det oacceptabelt. Undrar om man ska behöva sätta upp kameror eller annat för att få stop på det. Viktigaste nu är att vi inte ger upp och inte backar för annars vinner den mörka sidan, säger Olof Unogård, huvudtränare för Linköpings FC till SVT Nyheter.

– Man blir så trött. Det var ju bara några dagar sedan som Caroline Segers staty blev vandaliserad. Man undrar vad det är för typ av folk. Jag tycker det är konstigt att fina hyllningar som dessa ska utsättas för detta. Hoppas att man får fast dessa människor. Frågan är om man måste göra statyn i starkare skick. Vi ska inte låta dem få sista ordet, säger Paul Lindvall, ordförande för Linköpings FC till SVT Nyheter.

Nilla Fischers staty har blivit vandaliserad igen. Denna gång har högra armen ryckts ur sitt läge och flera fingrar på höger hand är avbrutna. Foto: Jonathan Posluk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.