Se hur man spelar padel Foto: SVT

Nordens största padelhall öppnas i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Pop-sporten padel börjar få rejält fäste i Sverige med allt fler utövare och renodlade padelhallar för varje år som går. Östergötland är inget undantag.

I Norrköping finns redan ett par anläggningar där det går att spela padel – och i Linköping invigdes för något år sen två banor i anläggningen Beach Arena.

Nu kommer en till – PDL Center Linköping. En anläggning renodlad för padel, som dessutom blir nordens hittills största med sina 11 padelbanor.

Snabbast växande sporten

– Padel är just nu den snabbast växande sporten och därför tror vi nu att vi kan täcka behovet som finns här i stan med den här anläggningen, säger arenachefen Micke Berggren.

Anläggningen förväntas invigas i början av februari.

Även ”konkurrenterna” på Beach Arena är positiva till att Linköpingsborna nu får större möjlighet att spela padel.

Spännande utveckling

– Spännande och roligt att det kommer en aktör till som kan erbjuda fler tider. Vi tycker inte staden är för liten för två anläggningar. Vi har dessutom annat att erbjuda än enbart padel. Vi ser nog bara början på en spännande utveckling för padelsporten, säger en av ägarna på Beach Arena, Ove Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.