Merja Willman, koordinator, kommunstyrelsens kontor. Foto: Norrköpings kommun

Norrköping fjärde bästa kommun i klimatanpassning

Publicerad

Norrköping är den fjärde bästa kommunen i landet rörande arbetet med klimatanpassning. I IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkrings undersökning fick kommunerna svara på frågor om hur de arbetar med klimatförändringar som tillexempel värmebölja.

Sedan kommunen började vara med i undersökningarna för tre år sedan har Norrköping klättrar från en 26:e plats till en fjärde plats. I denna undersökning fick Norrköping fullpott på fem av sex punkter. Merja Willman, koordinator kommunstyrelsens kontor, menar att det är samarbetet mellan kommunens alla delar som tagit dem till topppalceringen.

– Vi har jobbat och samarbetat på alla plan, utbildning och vård, tekniska förvaltningen och de kommunala bolagen. Vi har tittat tillsammans för att hjälpa allt och alla. För att sedan kunna göra en gemensam kartläggning på vart vi är sårbara och vad man behöver göra, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet