Foto: SVT

Norrköpings kommun uppmanar invånarna att hyra ut sina bostäder

Uppdaterad
Publicerad

I sommar fylls Norrköping av orienterare från hela världen och behovet av bostäder är stort. Därför uppmanar kommunen nu Norrköpingsbor att hyra ut sina bostäder.

– Det är en chans för boende att tjäna lite extra samtidigt som man är med och hjälper till att skapa den folkfest som O-ringen är, säger Tomas Öberg, generaldirektör för O-ringen.

Behov av 25 000 sovplatser

Tävlingen pågår under perioden 20- 28 juli 2019 och sammanlagt räknar man med att 20 – 25 000 sovplatser kommer att behövas runt Norrköping. Just nu pågår arbetet med planering av en jättecamping på Himmelstalund, som kommer att kunna ta emot 10 000 personer.

O-ringen Kolmården

– Det blir en fantastisk plats, med det så kallade O-ringentorget i mitten – ett område som kommer att fyllas med en rad spännande aktiviteter, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör i Norrköpings kommun.

Hittills har 124 olika privatboenden lagts in i portalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O-ringen Kolmården

Mer i ämnet