Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norrmannen Morten Nordmo har varit på besök i Söderköping med sin husvagn. Han tror att norrmän åker till Sverige för att det är lägre pris på det mesta. Hör han berätta mer i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Norrman om svenska campingboomen: ”Sverige är lite exotiskt”

Publicerad

Enligt branschorganisationen SCR Svensk Camping har camping blivit allt mer populärt i hela landet de senaste åren. Korskullens camping i Söderköping är en av campingarna i Östergötland som sett en ökning av besökare.

– Det blev en riktig campingboom runt pandemin, berättar ägaren Johan Stenberg.

Svensk camping har haft en stadig tillväxt under några år och förra årets rekord på drygt 17 miljoner gästnätter är på god väg att slås.

Ökning av utländska besökare

Och i Söderköping är det inte bara svenska campare som hälsar på. Utländska besökare, framför allt norrmän, har ökat i antalet menar Johan Stenberg. En norrman som är på besök i Söderköping, Morten Nordmo, har en teori om varför.

– Sverige är lite exklusivt och exotiskt för de allra flesta norrmän, säger han.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.