Per Hanö (SD), Annelie Noort (KD), Per Hollertz (M) och Stefan Kemle (LPo) är nöjda med att ha fått till ett majoritetstyre i Valdemarsvik. Foto: Gustav Eriksson/ Valdemarsviks kommun

Nu är det klart – här är nya politiska styret i Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

Efter en oviss tid är det nu klart att det blir en kvartett med M, SD, KD och Landsbygdspartiet Oberoende, LPo, som kommer styra i Valdemarsvik.

– När vi har suttit ner och diskuterat så har det visat sig att rent sakpolitiskt har vi mycket gemensamt. Det har visat sig inte minst när vi har jämfört våra valprogram, säger tillträdande kommunalråd Per Hollertz (M).

Bildar majoritetsstyre i Valdemarsvik

Under tisdagen bjöds det in till presskonferens i Folkets hus där partierna presenterade sitt nya samarbete, och med 19 av totalt 35 mandat bildar man nu tillsammans ett styre med majoritet.

Valdemarsvik

Men förhandlingarna har tagit sin tid och Valdemarsviks kommun är sist ut i Östergötland att hitta en lösning på vilka som ska styra ihop.

– Det har varit mycket sonderingar, möten och förankringar som har tagit sin tid, men nu har vi kommit fram till en grupp som är eniga – och som känns bäst för Valdemarsvik,  säger han.

Den första punkten som det nya styret får ta tag i är det brådskande budgetarbetet.

– Vi måste snabbt nu få fram en budget för 2023 eftersom den måste tas i december. Det kommer krävas mycket jobb och prioriteringar eftersom det stundar tuffa tider för hela kommunsektorn, säger Per Hollertz (M). 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet