Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en djup djup spricka” Foto: August Askbom / svt

Tvärt kast i Valdemarsvikspolitiken

Publicerad

Fortfarande finns det kommuner där det nya politiska styret inte är klart. Valdemarsvik är en av dem och där tycks förhandlingarna nu ha tagit en helt ny sväng.

Valdemarsvik har de senaste åren styrts av Socialdemokraterna och Centerpartiet, men framförallt Centerpartiet backade i valet och det blev snart klart att Moderaterna var redo att ta över. Lennart Sjöberg driver en lokal webb-TV-kanal och har haft utfrågningar med alla partier före valet så han har kontakter och en hel del insyn i förhandlingarna. Han berättar att de partier som planerade att styra ihop var Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Landsbygdspartiet, men att de planerna är på väg att spricka:

– Moderaterna har splittrats, en falang med Anna Niilsson i spetsen vill istället styra med S och C och den falangen är starkare än den med partiets förstanamn Per Hollertz.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Anna Nilsson vill inte kommentera det politiska läget, men politiker i andra partier vi pratat med bekräftar att M nu förhandlar med S och C istället.

Hör mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet