Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Emelie Schepp och regissörerna Felix Herngren och Henrik Björn mer om inspelningarna. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Nu är inspelningarna igång av Emelie Schepps deckarserie

Uppdaterad
Publicerad

Produktionen av Emelie Schepps deckare ”Jana – Märkta för livet” pågår just nu i Norrköping. Under inspelningarna träffade vi författaren själv och regissörerna Felix Herngren och Henrik Björn.

– Jag har aldrig varit med om en filminspelning så det är så roligt att se allting på plats. Det har varit förhandlingar fram och tillbaka och det är en lång process med mycket som ska klaffa – men nu är allt igång, säger en glad Emelie Schepp.

Filmar i Norrköping

Den här dagen filmas en utomhusscen vid Arbetets museum i Norrköping. Och det märks på plats att det är ett proffsigt filmteam som tar sig an produktionen, med två kända regissörer – som för första gången arbetar ihop. 

Norrköping

– Jag tycker Emelie skriver väldigt spännande och begripligt så det är en väldigt bra bok att göra film av, säger Felix Herngren, som i samarbete med Henrik Björn regisserar produktionen.

Emelie Schepp tillsammans med regissörerna Henrik Björn och Felix Herngren. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

– I storyn finns en spännande personlig resa som görs av huvudkaraktären och element som är lite utöver det vanliga. Det i kombination med en crime story som driver handlingen framåt gjorde att jag kände att det här kan bli en väldigt bra tv-serie, säger Henrik Björn.

Hemliga huvudroller

Emelie Schepp, som den här dagen är med vid inspelningarna, ser fram emot slutresultatet.

– De har gjort ett otroligt bra jobb med castingen. Jag är så stolt över alla karaktärer som kommer vara med i serien, säger hon. 

Produktionsbolaget FLX vill fortfarande hemlighålla vilka som spelar huvudrollerna.

”Jana – Märkta för livet” kommer i sex avsnitt och beräknas ha premiär på Viaplay under hösten 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet