Under torsdagen intar Nordens största spel- och cosplayfestival Linköping. Evenemanget smygstartar redan under onsdagen. Foto: SVT

Nu är det dags för NärCon i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen går startskottet för årets upplaga av NärCon i Linköping. 12 000 personer väntas komma till festivalen som pågår till och med söndag.

Eventet smygstartar redan under onsdagen och 2 000 personer väntas komma redan då.

– Vi växer med nästan 1 000 besökare varje år. Det ska bli jätteroligt, vi jobbar och planerar ett helt år och det är en häftigt känsla nu när allt börjar komma till liv. Det är magiskt, säger Sam Anlér, huvudansvarig Närcon.

närcon sommar 2019

– Det kommer folk i alla åldrar, NärCon är ju ett alkohol- och drogfritt event så det är en säker miljö för alla.

Över 600 aktiviteter

Under helgen kommer man kunna delta i över 600 schemalagda aktiviteter.

– Det är allt från cosplay-tävlingar och k-pop till föreläsningar, brädspel, lajv och mycket mer. Det finns något för alla, säger Sam Anlér.

Enligt hen är NärCon inte bara en rolig festival utan har ett större värde för de som deltar.

– Det är väldigt ofta besökare som hör av sig om hur viktigt NärCon är för dem. Vi har ju alla aktiviteter men det viktigaste är det sociala, att man träffar människor. Den biten betyder väldigt mycket för många, säger Sam Anlér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

närcon sommar 2019

Mer i ämnet