3410 artister från 79 länder ville komma till festivalen i Norrköping Foto: SVT / Carl Bruno Termeden

Nu drar Norrköpings nya internationella musikfestival igång

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kommer artister från länder som Kanada, Bulgarien och Italien att spela i Norrköping, en försmak av Sveriges nya stora branschfestival.

”Where´s The Music?” var en musikfestival som arrangerades mellan 2015 och 2018 i Norrköping, där ett 100 lovande artister varje år visades upp för branschfolk, festivalarrangörer, artistbokare och vanliga Norrköpingsbor. Men när det tyska bolag som skötte festivalen lade ner Bråvallafestivalen så försvann också ”Where´s The Music?”.

Nu skapas en ny liknande branschfestival i Norrköping ”Future Echoes”. Den stora festivalen skulle ha hållits nu i september, men fick skjutas på framtiden på grund av coronarestriktionerna.

Norrköping

– Vi var tvungna att flytta över 800 delegater och 100 band till februari nästa år, berättar festivalgeneralen Peter Åstedt, men flera av artisterna hade redan bokat resa och hotell till Norrköping så därför håller vi en liten extrafestival den här helgen.

Gratisfestival

”Norrköping Music Days” kallas extrafestivalen med 19 band från 9 länder. Den hålls på två scener i kulturhuset Hallarna. Festivalen är gratis men max 50 personer tas in till varje konsert. Branschfestivalen ska bli ett återkommande inslag i Norrköping och målsättningen är att 10 procent av artisterna ska vara lokala förmågor som får visa upp sig.

 I inslaget ovan berättar Peter Åstedt om vilken chans det är för banden att senare få spela på stora internationella festivaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet