Kommunalråd Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Linköpings kommun. Foto: SVT

Nu ska det bli billigare byggen i Vallastaden

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna bjuder nu in allmänheten till diskussion när planeringen av nästa etapp av bostadsbyggande i Vallastaden i Linköping ska göras.

Hittills har 1500 bostäder byggts och ytterligare minst 2000 bostäder ska byggas i området. Det handlar om både hyresrätter och bostadsrätter. Och den stora utmaningen är att bygga billigt.

– Det har blivit dyrt mycket av det som byggts nu och hur fler ska ha råd att bo i det nybyggda är en jätteviktig fråga för oss. Men också andra saker som hur vi kan bygga gröna städer, där det är nära till parker, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Nu vill vi diskutera med Linköpingsborna, universitetet och företagen om hur den här stadsdelen ska se ut.

Hur stort är behovet av fler lägenheter egentligen?

– Vi ser att behovet är jättestort. Allt som hyrs ut går väldigt snabbt. Det allmännyttiga bostadsbolaget har många års kö till sina bostäder, säger Elias Aguirre (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.