Nu packar Östergötlands museum inför stängningen

Uppdaterad
Publicerad

Den 2 mars har Östergötlands museum i Linköping öppet för sista gången på ett tag. Innan det är dags att stänga ner så firas det med heldagen ”Sista natten på museet”.

Museibyggnaden fyller 80 år i år och är i stort behov av en totalrenovering. Det betyder att all konst kommer att behövas att flyttas under renoveringen.

– Byggnaden har en del problem med ventilation, värme, dränering och en massa annat. Det är dags med en renovering helt enkelt, säger museichefen Olof Hermelin.

Linköping

Exakt hur många konstverk som måste flyttas är svårt att säga, men det handlar troligtvis om ett par tusen, tror museiteknikern Johan Nilsson.

Avslutar med en heldag

För att avsluta med en smäll så annordnas ”Sista natten på museet” den 2 mars. En heldag på museet med en massa extra aktiviteter.

Det kommer att vara livemusik, teater, visningar bakom kulisserna och föreläsningar med mera.

Museet väntas öppna fullt ut igen under 2021. Under tiden kommer personalen att arbeta mer med arkeologi och konsevering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet