Foto: SVT

Mystisk bil beslagtagen efter dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen tog polisen ytterligare en bil i beslag i utredningen om dubbelmordet i Mantorp. Bilen påträffades i Mjölby efter tips från allmänheten.

Polisen har bärgat bilen från platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Tips från allmänheten

Ingen person påträffades i samband med händelsen.

Dubbelmordet i Mantorp

LÄS MER: Polisen vädjar om hjälp från allmänheten

– Vi fick ett tips från allmänheten att en övergiven bil stod parkerad i Mjölby på en plats som man normalt inte parkerar på. Vi vet inte ännu om bilen är intressant angående utredningen, men vi ska göra en undersökning, så får vi se vad det leder till, säger presstalesperson Fredrik Kliman, vid polisen i Östergötland.

Inga frihetsberövanden i natt

Under natten har ingen person gripits eller frihetsberövats för dubbelmordet i Mantorp, men polisen rapporterar att utredningen förtsätter med full styrka under dagen.

LÄS MER: Två släppta efter förhör om dubbelmordet

Det var på måndagskvällen som polisen larmades till en fastighet i Mantorp. I huset fanns två döda personer, en man och en kvinna.

– De har blivit utsatta för grovt våld sa Jan Staaf, chef för utredningssektionen i polisregion Öst på en presskonferens på tisdagen.

Under natten mot tisdagen togs två personer in till förhör men de släpptes senare av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet