Två personer hittades döda med tecken på att blivit utsatta för våld på en gård utanför Mantorp igår. Idag håller Kyrkans hus öppet för de som behöver stöd. Foto: Jeppe Gustafsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två släppta efter förhör om dubbelmordet

Uppdaterad
Publicerad
Under tisdagen hämtade polisen in en man och en kvinna för att höras i utredningen om dubbelmordet i Mantorp. De båda släpptes senare och är inte misstänkta för brott.
Ingen har ännu gripits, uppger polisen som samtidigt vädjar om allmänhetens hjälp.

Två personer hämtades under tisdagen till förhör med anledning av måndagens misstänkta dubbelmord på en gård i Mantorp i Mjölby. Polisen uppger att de inte var misstänkta för brott, och släpptes senare under eftermiddagen.

– Vi genomförde förhören med de båda personerna under eftermiddagen. Efter det så har vi konstaterat att de inte är misstänkta för något brott. Så de har släppts, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisen i Östergötland.

LÄS MER: Polisen vädjar om allmänhetens hjälp

Vilka uppgifter det var som gjorde att mannen och kvinnan hämtades in för förhör vill polisen inte gå in på.

Presstalesperson Björn Öberg Polisen i Östergötland

– Det framkom uppgifter under utredningens gång som gjorde att vi ville prata med de här personerna. Men nu efter att de har gett sin version så är de inte längre misstänkta för brott, säger Björn Öberg.

Beslagtagen bil

Ett av polisens hetaste spår är en bil som beslagtogs vid 04-tiden i måndags natt, några mil från den gård där personerna hittades döda.

– Bilen är fortfarande i beslag i väntan på teknisk undersökning, den är ännu inte klar, säger Björn Öberg.

Han vill inte kommentera om det finns någon koppling mellan de förhörda personerna och bilen.

Avspärrningar kvarstår

Trots att polisen sökt av området med hund kvarstår avspärrningarna runt gården.

– I det här läget, när ingen är gripen, kan det bli aktuellt med nya undersökningarna om det dyker upp något nytt i utredningen. En konsekvens av det är att vi behöver vara försiktiga med vilken information vi sprider.

Sedan larmet i måndags kväll har polisen hållit ett stort antal förhör. Samtidigt har polisen i Östergötland tillsatt en särskild utredningsgrupp som intensivt arbetar med fallet.

Under tisdagens presskonferens i Linköping ville polisen inte gå in på vilket typ av mordvapen som använts vid dådet. Samtidigt väntar utredarna på resultaten av en rättsmedicinsk undersökning.

Anhöriga slog larm

Det var på måndagskvällen som en man och en kvinna hittades döda i ett hus utanför Mantorp i Mjölby kommun. Det var anhöriga som slog larm till polisen som snabbt inledde en förundersökning om mord.

LÄS MER: Beslagtagen bil är senaste spåret efter dubbelmordet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet