Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten utbröt en brand vid en camping i Kinda. Se rörliga bilder från branden i klippet. Foto: Per Svensson Borrud

Ny brand vid camping – tredje i Kinda på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under natten brann det vid Pinnarp camping – för andra gången på kort tid. Campingens reception har brunnit ned till grunden och polisen utreder det hela som mordbrand.

Larmet inkom strax efter 01 natten mot tisdag. Enligt räddningstjänsten var campingens receptionsbyggnad övertänd när de kom till platsen.

– Räddningstjänsten lät det brinna ned. Det var övertänt när vi kom till platsen. Ingen person skadades, säger Håkan Ljung vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götland.

Kinda

Tre bränder på kort tid

Räddningstjänten var klara vid platsen klockan 05 i natt.

– Vi är klara på platsen och ärendet är överlämnat till polisen, säger Håkan Ljung.

Det här är andra natten på väldigt kort tid det brinner på campingen. Senast natten till söndags brann en annan byggnad ned. För två veckor sedan brann det i Kisa Wärdshus.

Samtliga tre bränder utreds av polisen som mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet