Arkitektritning. Foto: Carlstedt arkitekter

Ny detaljplan vill låta Universitetssjukhuset växa

Publicerad

Idag presenterade Linköpings kommun ett förslag på ny detaljplan över Universitetssjukhusets område. Förslaget gör det möjligt för sjukhuset att expandera över parkeringsytorna i områdets sydvästra del och växa med ungefär 50 procent.

– Universitetssjukhuset är en viktig verksamhet för Linköpings kommun. Förslaget på ny detaljplan ger Universitetssjukhuset goda möjligheter att utveckla vårdmiljöerna för regionens invånare för lång tid framöver, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråda och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, i ett uttalande.

– Arbetet med att rusta Universitetssjukhuset har pågått de senaste tio åren med stora fastighetsinvesteringar. En ny detaljplan ger en framtida utvecklingspotential och fortsatt långsiktig möjlighet att möta nya behov och uppdrag, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande i Region Östergötland.

Södra entrén och kollektivtrafikhållplatsen ska förbättras, samt att nya sjukhusparker ner mot Tinnerbäcken ska anläggas.

Från och med idag till den 11 november går det att tycka till om detaljplansförslaget – här hittar du förslaget och mer information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet